czwartek, 15 marca 2012

Zdrowsza Chińszczyzna - Makaron Surimi

Oto moja metoda na surimi. Jego delikatny smak i konsystencja sprawia, że jest idealnym zamiennikiem makaronu w potrawach wytrawnych. Polecam również z serem żółtym w Macaroni & Cheese, czy zupach. Ma oczywiście zdecydowanie mniej węglowodanów niż normalny makaron, dostarcza więcej białka i pasuje do większości diet. Porcja jaką tu podaję jest na jedną bardzo głodną osobę, której się śpieszy, a która dba o linię i nie chce zamówić u Chińczyka dania mającego co najmniej 800kcal ;) Można zmniejszyć ilość warzyw i surimi, a dorzucić jeszcze kurczaka, czy jajka- w ten sposób potrawa będzie miała jeszcze mniej węglowodanów.




Kcal 361
B21-W50-T9

Składniki:
Sos rybny 5ml
Przyprawa pięć smaków

1. Mieszankę warzywną smażymy na teflonie, na małym ogniu, pod przykryciem.
2. Paluszki krabowe rozszczepiamy na kluseczki i tworzymy nasz 'makaron'.
3. Doprawiamy warzywa sosem sojowym, rybnym i przyprawą pięć smaków.
5. Dorzucamy 'makaron' i mieszając podgrzewamy całość.
6. Nakładamy na wielki talerz/ miskę i jemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz